• facebook
 • linkedin
 • Skriv ut
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Gmail
 • Tumblr
 • facebook
 • linkedin
 • Skriv ut
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Gmail
 • Tumblr
Om artisten nicolay leganger

Nicolay Leganger (f.30.09.1959) er singer-songwriter, med opphav i Bergen, og bosted på Hundvin i Lindås. Han er medlem i NOPA og andelshaver i TONO.

Leganger opptrer alene eller sammen med bandet DeMotiverte og i samspill med andre artister. Leganger liker å engasjere publikum i sang og samspill so her på Tysnesfest med sangen «uTe pÅ tUr» eller «Piken i gresset».  Samen med De Motiverte kan du se: «Kom igjen» og «Gi meg mer».

Han får gode omtaler for formidlingen av sine tekster og melodier. Her er et eksempel fra Grieghallen i 2007 der han fremfører «Se meg»  – en sang fra en person på randen av selvmord.

Nicolay Leganger har gitt ut to album: «KjÆRLIG TALT» i 2017 og «uTe pÅ tUr» i 2021. To til er på vei.

Les kritikk av KjÆRLIG TALT i det skandinaviske singer-songwriter magasinet viser.

Leganger vant en nordisk visetekst-konkurranse i 2015 med «Et eventyr» og i 2021 med «Nå vi jeg kle av meg».

Leganger fikk stipend i 2020 fra Tekstforfatterfondet for å skrive om humor i tekster – og skrive humoristiske tekster. Les tekster og om prosjektet her.  På 60 årsdagen spilte Bergensbandet «Regnbyen» en av disse tekstene som de selv hadde tonesatt: Se videoen HYPOkone»

I 2016 fikk han «Frivilligprisen» i Lindås kommune for arbeidet med talentutvikling, tradisjonsfrembæring, og integrerings-tiltak for asylsøkere.

I 2015 ble han ”oppdaget” av vise- og lyrikk-veteranen Lars Martin Myhre (kjent bla.a. fra samarbeidet med Odd Børretzen og Arild Nyquist). «Jeg oppdaget en sjelden blomst i Guds låtskriver-herbarium» skrev Myhre om dette.

Last ned musikalsk CV. 

om vise-vennen nicolay Leganger

På 60 årsdagen til Nicolay Leganger kom det 20 artister og talentfulle amatører for å feire. De hadde det felles at de følte seg støttet, inspirert og coachet av Leganger.  Noen hadde tonesatt en av tekstene til Leganger, andre fremførte sin egen versjonDu kan se en del av innslagene på denne spillelisten.  Tom Roger Aadland stilte med sin egen hyllest, en rooster (litt ironisk sang).  

Bakgrunnen for dette var nok det engasjementet Nicolay Leganger har hatt innen Norsk Viseforum, blant annet ved å starte opp 7 viseklubber og arrangere et 20-talls   låtskriverkurs og talentkonkurranser siden 2014.  En annen kan være hans kjærlighet og omsorg for talenter og deres utvikling.  

Sammen med konen Trine Dyblie og svogeren (nabo, bestevenn og gitarist) Jan Øystein Dyblie har de drevet Stallens Visevenner i en stall på eiendommen sin på Hundvin i Alvær.  Last ned brosjyre om virksomheten her.

Stallen har siden starten i 2015 årlig hatt opptil 200 dager med kurs, øving, låtskriversamlinger, skrivestue, medlemskvelder og konserter i Stallen på Hundvin, men  også på andre steder.

Låtskriver/visekveldene er popoulær.  Da det 20 minutter fokusert på dem som spiller, og minst 20 minutter mingling, slik at vi blir kjent.  Meld deg inn som støttemedlem og få tilsendt info før arrangementer. 

Om coachen nicolay leganger - virksomhet

Nicolay Leganger har arbeidet som coach og kursleder siden 1989.  Leganger har utdanning i arbeids og organisasjonspsykologi fra UIB.

 I sin virksomhet har han hatt ca. 2 400 bedriftskunder, 60 000 kursdeltakere og 1 100 coaching klienter.  

Leganger har spesialisert seg på resultatutvikling gjennom samtidig utvikling av kundeservice, salgstrening og lederutvikling i en organisasjon.  eller laste ned CV og reklame for coaching og kurs 

om nicolay leganger privat

 Johan Nicolay Leganger (ofte kalt Nic eller Nicken) var født i Bergen 30.09.1959.

Leganger vokste opp på Nordnes – og var i helger og ferier å finne på gården Trengereid ved Skogsvågskiftet på Sotra, på saue-småbruket til Anna (Dadda) og Karl (Kalle) Trengereid. 2 klassen i folkesolen bodde han på Skulstadmo på Voss. I 10.klase flyttet familien til Lindås i Alvær kommune. Militærtjenesten hadde han som velferdsassistent og kinosjef på marinebasen Haakonsvern utenfor Bergen. Her fikk han møte alle de mest kjente norske artistene på den tiden (1978), og spille sine tidligste sanger for noen av dem.  Han fikk inspirasjon og oppmuntring av dette.  Det fikk han også i Askeladden vise og lyrikk klubb – noe som siden inspirerte ham til å starte viseklubber der andre kunne gi hverandre støtte og inspirasjon. 

Nicolay Leganger var gift med Anette Leganger Iversen i 1986. De var bosatt i Ulset i Åsane, nord i Bergen. Sammen fikk de barna Kristina Leganger Iversen (1989) og Nick Leganger (1984). 

Leganger var så gift med Kristin Jacobsen Leganger (2004). De var bosatt i Selegrend borettslag i Ulset, Åsane. Sammen fikk de Solveig Johanne Jacobsen Leganger (2006).

I 2015 giftet Nicolay Leganger og Trine Dyblie seg. De er bosatt på gården Solbakken på Hundvin i Alver kommune, der Trine vokste opp. Trine har 3 barn,  Bente, Gry og øystein, og barnebarna Thea (etter Gry)  og Adrian (etter Bente).  Nicolay har barnebarnet Anny (etter Kristina). 

Nicolay Legangers bruker sin tid på coaching og kurser, konserter, drift av viseklubber og familie.  Det er også litt å gjøre i den vakre hagen, og vedlikehold av eiendommen. Hver måned inviterer paret til sammenkomster i Stallen til Stallens Visevenner, der vise-entusiaster, lyrikere, naboer, venner og andre gjester hygger seg sammen.